e
sv

Bergama Gezi Rehberi

Kızıl Avlu: İmparator Hadrianus döneminde inşa edilmiş Roma tapınağıdır..
avatar

admin

  • e0

    Mutlu

  • e0

    Eğlenmiş

  • e0

    Şaşırmış

  • e0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bergama Gezi Rehberi:

Bergama Gezi Rehberi: İzmir’in bir ilçesi olan Bergama, geçmişte hüküm süren pek çok medeniyetin beşiği olmuştur. Antik dönemlerden bu yana varlığını sürdüren şehir, kısacası tarihi yapısında çok ciddi bozulmalar olmadan günümüze kadar ayakta durmayı bilmiştir. Dünya tarihinde birçok şeyin başlangıcı olarak da bilinen Bergama’da, sağlık alanında ilk doğal tedavi ve pek çok kültür faaliyeti gerçekleşmiştir.

Bergama Manzarası

Bergama Manzarası. Fotoğraf: ® Sinan Akın

8500 yıllık bir geçmişe sahiptir. İyon, Roma, Helen, Bizans ve Osmanlı gibi büyük devletlere ev sahipliği yapmıştır. Bergama, özellikle döneminin kültür ve sanat merkezi olmuştur. Şehirden geriye kalan eşsiz mimariye sahip tarihi bölgeler ise İzmir’de gezilecek yerler listenizde mutlaka yer almalıdır.

Bergama Gezilecek Yerler:

2014 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giren Bergama, tarih boyunca devletlerin gözdesi olmuştur. İlk çağlarda Pergamon Krallığı’na ait olup, başkentlik yapmıştır. Osmanlı döneminde ise önemli bir merkez olma özelliğini sürdürmüştür.

Kızıl Avlu:

Kızıl Avlu: İmparator Hadrianus döneminde inşa edilmiş Roma tapınağıdır.. Bergama Gezi Rehberi..

Kızıl Avlu: İmparator Hadrianus döneminde inşa edilmiş Roma tapınağıdır.. Fotoğraf:® İsmail Bülbül

Şehrin en gösterişli yapılarından birisi olan Kızıl Avlu aslında Mısır Tanrıları’na ithafen yapılmıştır. Bu büyük yapının tamamı tuğladan yapılmıştır. Üstelik yapılış tarihinin M.S. 2. yüzyıl olduğu tahmin ediliyor.

Bergama Müzesi:

Bergama Müzesi: 1936 yılından beri aralıksız hizmet veren bir müzedir. Açılış tarihi Genç Cumhuriyet zamanları olan 1936'ya kadar uzanır..

Bergama Müzesi: 1936 yılından beri aralıksız hizmet veren bir müzedir. Açılış tarihi Genç Cumhuriyet zamanları olan 1936’lara kadar uzanmaktadır..

Kızıl Avlu, Akropol ve Asklepion gibi tarihi bölgelerden çıkarılan değerli eserler Bergama Müzesi’nde sergilenmektedir. Aynı zamanda müzenin içerisinde Bergama’nın yöresine ait kıyafetlerin ve eşyaların sergilendiği etnografya bölümü de bulunmaktadır.  Son olarak yöreye özgü halı, kilim ve heybe gibi eşyaları görebilirsiniz.

Kale Mahallesi:

Bergama Kale Mahallesi. Bergama Gezi Rehberi

Bergama Kale Mahallesi

Şehrin en eski mahallerinden olan Kale Mahallesi, bununla birlikte hem yerli halk hem de ziyaretçiler tarafından oldukça seviliyor. Özellikle Mahallenin sokaklarında ufak bir gezintiye çıkarsanız, üzerine sinen tarihi kokuyu hissedebilirsiniz. Eski Rum evlerinin renk renk boyanmış kapılarında fotoğraflar çekebilirsiniz.

Bergama Arastası:

Bergama Arasta. Bergama Gezi Rehberi..

Bergama Arasta. Fotoğraf: Fotoğraf: ® Bergama Belediyesi

Bergama Aratası, Bergama esnafının buluşma noktasıdır diyebiliriz. Farklı zanaatlarda ustalığı olan esnaflar maalesef günümüzde oldukça az sayıda kalmıştır. Çarşıda oturabilir ve meşhur hanları gezebilirsiniz. Meşhur dokuma kilim ve halılardan satın alabilirsiniz.

Kozak Yaylası:

Kozak Yaylası - Bergama: Bölge insanına rahat nefes aldıracak bir yayladır. Bergama'ya uzaklığı yaklaşık 20km'dir.. Bergama Gezi Rehberi..

Kozak Yaylası – Bergama: Bölge insanına rahat nefes aldıracak bir yayladır. Bergama’ya uzaklığı yaklaşık 20km’dir.. Fotoğraf: ® Şafak Omaç

Kozak Yaylası, doğaseverler için muhteşem bir yürüyüş ve kamp alanıdır. Fıstık ağaçlarının altında yürüyüş yaparken muhteşem doğanın keyfini çıkarabilirsiniz. Yayla çevresinde bulunan Nebiler Şelalesi ve mağarayı da ziyaret edebilirsiniz.

Bergama’ya Nasıl Gidilir?

Bergama’ya şahsi aracınızla ya da otobüsle gitmek istiyorsanız, özellikle İzmir-Çanakkale Karayolu’nu kullanabilirsiniz. Başka bir deyişle İstanbul-İzmir arası yapılan otoyol sayesinde gitme süreniz daha da kısalıyor. Bergama’ya ulaşmak için en yakın havalimanı İzmir’de bulunmaktadır.  Kısacası İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na Türkiye’nin her yerinden direkt uçabilirsiniz.
Konum için tıklayınız.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Bergama Gezi Rehberi