İstanbul’da Gezilecek 7 Çarşı ve Pazar: İstanbul’a turistik seyahat için gelen misafirlerimizin gezmeyi ve alışveriş yapmayı en çok sevdiği yerler çarşı ve pazarlardır. Özellikle sizler için İstanbul’un ziyaret edildiğinde mutlaka gezilmesi gereken 7 çarşı ve pazarın listesini hazırladık. Sizinde ekleyeceğiniz pazarlar varsa yorum altına veya üstte bulunan içerik gönder sekmesini kullanarak bizlere ulaştırabilirsiniz.
Kapalı Çarşı İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunur. Aynı zamanda Tarihi Yarımada’ki en muhteşem yapılardan biri olmakla birlikte Kapalı Çarşı dünyanın en büyük ve eski çarşılarından biridir. Bu nedenle iç kısmının belli alanları Bizans döneminde inşa edilmiştir. Osmanlı döneminden itibaren ise daha sonradan eklenen yapılar sayesinde dışa doğru büyümeye başlamıştır. Bazı kaynaklarda Kapalı Çarşı’nın kuruluş dönemi Fatih Sultan Mehmet dönemi olarak belirtilmektedir.
Özellikle Osmanlı döneminde halkın zengin kesiminin değerli eşyaları, paraları, mücevherleri ve devletin hazinesinin saklandığı Kapalı Çarşı’da 22 kapı, 2 bedesten, 16 han, 64 sokak ve 3600 dükkan vardır. Yaklaşık 45 bin metrakede olan Kapalı Çarşı’nın günlük ortalama 300.000 ziyaretçisi vardır.
Adres: Beyazıt, Kalpakçılar Cd. No:22, 34126 Fatih/İstanbul
Telefon: +9 0212 519 12 48
Ziyaret Saatleri: 10:00–18:00
Konum için tıklayın.
Mısır Çarşısı Eminönü’nde bulunmaktadır. İstanbul’un tarihi ve eski çarşılarından olan Mısır Çarşısı, Yeni Camii yapıldığı esnada Camii’nin gelirini arttırmak amacıyla yapılmıştır. Sultan III. Murat’ın annesi Safiye Sultan 1597’li yıllarda inşaatı başlatmış fakat aradaki uzun bir duraklamadan sonra Sultan IV. Mehmet’in annesi Hatice Turhan tarafından tamamlanmıştır. Mimarları ise Davut Ağa ve Mustafa’dır. Lakin bazı kaynaklarda mimarın hassa başı Kâzım Ağa olduğu geçmektedir.
Adres: Rüstem Paşa, Erzak Ambarı Sok. No:92, 34116 Fatih/İstanbul
Telefon: +9 0212 513 65 97
Ziyaret Saatleri: 09:30–19:00
Konum için tıklayın.
Arasta Çarşısı Sultanahmet Camii’nin hemen yanında bulunmaktadır diğer adıyla Sipahiler Çarşısı olarak da bilinir. Özellikle eskilerde dönemin sipahileri için çeşitli ürünler satıldığı için adı da doğal olarak Sipahiler Çarşısı olmuş. 1912’lerde çıkan bir yangın sonucu ciddi anlamda hasar görmüş 1930’lu yıllarda yapılan kazı çalışmalarında birçok mozaik çalışmasına rastlanmıştır.
Uzun bir zaman sonra süre atıl durumda kalan Çarşı, 1980’li yıllarda Vakıflar Genel Müdürlüğü önderliğinde tekrar restore edilerek kullanıma hazır şekle getirilmiştir. İçeride 70 dükkanın bulunduğu Çarşı’da hediyelik eşyalar, iznik çinileri ve İstanbul için yapılmış çeşitli küçük hediyelikler bulunmaktadır.
Adres: Sultan Ahmet, Kabasakal Cd. No:59, 34122 Fatih/İstanbul
Ziyaret Saatleri: 08:45–01:00
Konum için tıklayın.
Kadıköy’ün renkli çarşısı Kadıköy Çarşısı, Türk kökenli müşterilerinin yanı sıra, son zamanlarda yabancı turistleri de kendine çekmektedir. Özellikle yeme içmeden sinemaya, alışverişten kültürel mekânlara kadar bir çok alanı içinde barından Çarşı haftanın 7 günü ziyaretçi akınına uğruyor.
Adres: Caferağa, Yasa Cd. No:48, 34710 Kadıköy/İstanbul
Konum için tıklayın.
İstanbul’un Feriköy merkezine her yerden yürüme mesafesinde olan Feriköy Antika Pazarı, hergün yüzlerce ziyaretçiyi kendisine çekiyor. Hatta pazar günlerinin çok kalabalık olduğunu söylemeliyiz. Genel olarak ses gürültüsü anlamında sakin olan pazarda, gürültü kirliliğine fazla raslayamıyorsunuz. Özellikle tezgahlarda sizlere nostaljik dönemleri hatırlatacak onlarca eşya bulunuyor. Amacınız bir şey satın almak olmasa bile, bu pazarı otantik ve nostaljik kimliği dolayısıyla mutlaka ziyaret etmelisiniz.
Adres: Cumhuriyet, Semt Pazarı No:8, 34380 Şişli/İstanbul
Telefon: 444 1 658
Ziyaret Saatleri: 09:00–18:00
Konum için tıklayın.
Ulus Sosyete Pazarı yıllarca ihraçtan fazla olan ürünleri satan, bununla birlikte Perşembe günleri Akmerkez’in karşısında kurulan bir yerdi. 2005 yılında burası kapatıldı. Özellikle aradan geçen 6 yılın ardından bu pazar artık Ortaköy’de kurulmaya başladı. Yaklaşık 9 dönüm arazinin üzerinde toplamda 950 tezgah kapasitelidir. Aynı zamanda kadın giyim ve ev tekstili ağırlıklı ürünler arasından yer alır.
Adres: Levazım, Korukent Sitesi No:44, 34340 Beşiktaş/İstanbul
Konum için tıklayın.
Beyoğlu’ndaki balık pazarı uzun yıllardır balık severlere hizmet ediyor. Bunun yanında merkezi konumda olan Beyoğlu Balık Pazarı’na birçok lokasyondan kolayca ulaşabilir her türden balık türüne ulaşabilirsiniz.
Adres: Hüseyinağa, Nevizade Kameriye Sok. Balık Pazarı 8/A, 34435 Beyoğlu/İstanbul
Konum için tıklayın.
İstanbul’da Gezilecek 7 Çarşı ve Pazar
Yorum Yaz